Travbanechef

Halmstadtravet är en av Sveriges mest framstående travbanor. Det har körts tävlingar sedan invigningsåret 1969 och numera genomförs strax under 40 tävlingsdagar varje år. De drygt 20 proffstränarna som har sin licens på banan tränar tillsammans ca 650 hästar. Halmstadtravet har i alla år haft stora sportliga framgångar, men de senaste åren har framgångarna fört upp banan som en av de allra bästa i landet. Det beror på att Halmstadtravet har mycket goda träningsförutsättningar i anslutning till tävlingsbanan. Detta sistnämnda gör Halmstadtravet unikt inom travsverige. Banans starkaste varumärke är Sprintermästaren, en tävling som genomförs varje år i början av juli. Alla som någon gång varit på plats vet vilket stort publikt och spännande event detta är. För mer information se: www.halmstadtravet.com

Nu söker vi en Travbanechef

Halmstadtravet står inför en rad roliga, utmanande och nödvändiga förändringar. Nu söker vi dig som kan driva och leda processen. Travbanechefen kommer få det övergripande ansvaret för personalen, anläggningen och verksamhetens utveckling samt resultat.

Ledarskapet är en viktig del och du skapar engagemang genom tydlighet och entusiasm. Du delegerar ansvar, utvecklar och stöttar dina medarbetare och får du dem att växa i sina roller. Tillsammans skapar ni effektiva processer, klara strukturer och ett trivsamt arbetsklimat.

Tävlingsarenan är även en högt uppskattad träningsanläggning. Du kommer spela en central roll i den framtida utvecklingen av varumärket och banan. Du tar en ledande roll i investerings- och utvecklingsprojekt och är starkt involverad i marknadsföring, sponsring och försäljning tillsammans med dina kollegor. Du har det yttersta ansvaret för verksamheten och rapporterar till styrelsen.

Erfarenhet av personal-, budget- och resultatansvar är ett krav. Förmågan att genomdriva förändringar och skapa struktur är egenskaper vi söker. Erfarenhet av projektledning inom bygg- och anläggning är en fördel. Troligtvis har du eftergymnasial utbildning och goda kunskaper i svenska och engelska. Har du ett brinnande intresse eller en bakgrund inom travsport är det en merit.

Du är en naturlig ledare som fattar nödvändiga beslut baserade på analys och fakta samt erfarenhet. Förmåga att kommunicera dessa beslut, kombinerat med organisationsförmåga och affärsmässighet, är avgörande för att lyckas i rollen. Behovet av en god kommunikativ förmåga motiveras bland annat av att travsällskapet som äger travbanan är en ideell förening. I en sådan värld finns det många starka viljor och många intressenter.

Är du intresserad av att leda och utveckla verksamheten på Halmstadtravet tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare? Vi kan erbjuda en bred, underhållande och utmanade roll i en unik bransch.

Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan innan den 16/1–22.

Varmt välkommen med din ansökan!