Utvecklingsingenjör

Abetong är ett av landets ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av betongelement och hela projekt med betongbaserade stommar. Kunderna finns inom marknadsområdena flerbostadshus och industri, lantbruk, och anläggning. Abetong har fabriker och försäljningskontor på 13 orter i Sverige samt dotterbolag i Polen och omsätter ca 1,3 miljarder kronor. Abetong ingår i HeidelbergCement-koncernen, en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 58 000 medarbetare i 60 länder. Läs gärna mer på: www.abetong.se

Nu söker vi en Utvecklingsingenjör till vår teknik avdelning

Är du en driven och nyfiken konstruktör (statiker) eller en specialist som vill vidareutvecklas inom teknik- och utvecklingsfrågor?

Du kommer stödja verksamheten med dina expertkunskaper. Rollen innebär även många externa kontaktytor med kunder, forskningsinstitut, myndigheter och certifieringsorgan. Miljö- och hållbarhetsfrågor utgör en central roll av tjänsten där du är drivande.

Vi tror du har gedigna beräkningskunskaper inom bygg och konstruktion gärna inom prefabricerade byggelement. Du har goda kunskaper av rit- och beräkningsprogram och har förståelse för hur olika laster kan påverka en byggnad som helhet men även på detaljnivå.

Personen vi söker är civilingenjör inom väg- och vatten eller motsvarande med ett starkt intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Som person är du strukturerad, samarbetsorienterad och kreativ. Det är viktigt för oss att du trivs med att representera företaget och kan förmedla dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt då en del i tjänsten är att utbilda andra.

Tjänsten kan placeras vid någon av Abetongs enheter i Falkenberg, Göteborg, Växjö, Malmö, Stockholm eller Västerås m.fl. beroende på vad som passar dig bäst. Du rapporterar till den Tekniska chefen.

Frågor kring tjänsten besvaras av Carin Mossberger 0701–460 390 eller Andreas Nilsson 0701–460 391. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.