Utvecklingsinriktad VD

Som VD för Embtec kommer du att spela en avgörande roll i att fortsätta utveckla, förankra och implementera företagets övergripande strategi och affärsplan samt driva tillväxt. Du leder bolaget med starkt fokus på försäljning, marknad och tjänsteprodukt men kommer även vara engagerad i produktionsorienterade frågeställningar. Du säkerställer att verksamheten har rätt organisation, struktur och styrning för att nå̊ uppsatta och kommande mål. Vidare arbetar du kontinuerligt med utveckling av företagets totala kunderbjudande och produkter för att stärka samt utveckla marknadsposition och konkurrenskraft. En del av rollen innefattar att bygga starka relationer med kunder, partners och andra intressenter.

Du ansvarar för att leda ledningsgruppsarbetet och skapa engagemang, motivation och genomförandekraft som sedan förs ut i hela organisationen. I rollen har du tre direktrapporterande medarbetare som är en del av din lednings- och säljorganisation.

Din profil

Vi söker dig som har en motiverande, inkluderande och drivande ledarstil. Egenskaper vi söker är affärsmässighet, prestigelöshet och handlingskraft. Din förmåga att skapa trygghet och tillit, vara en tydlig lagspelare samt leda dialog och förhandlingar med våra största kunder kommer att vara avgörande för att lyckas. Kunderna finns framför allt inom fordonstillverkning, livsmedel, retail och logistik.

Du har erfarenhet av affärsutveckling inom en tillverkande verksamhet. I tidigare roller har du drivit utvecklings- och förändringsarbeten med goda resultat. Vi ser gärna att du har haft ett övergripande resultatansvar och besitter en god ekonomisk förståelse. Du trivs i mötet med kund och drivs av att skapa lönsamma affärer. Erfarenheter inom logistik, projektförsäljning och försäljning via återförsäljare är tydliga fördelar. Förmodligen har du en relevant teknisk/kommersiell högskoleutbildning samt goda kunskaper i engelska.

Om Embtec

Hos oss har vi ett stort engagemang och vilja, är lojala och prestigelösa med ett mycket gott samarbetsklimat. Med en hållbara och cirkulär affärsmodell vill vi vara den drivande parten i omställningen till hållbara lastbärarflöden. Med en unik erfarenhet och kompetens kring reparation, återbruk och återvinning, bidrar vi till att bygga ett hållbart samhälle. Vi står inför en spännande tillväxtresa där du, tillsammans med oss, får möjligheten att skapa rätt förutsättningar för att nå rimliga men utmanande mål. För mer information om företaget se: www.embtec.se

I denna rekrytering samarbetar Embtec med Nilsson & Mossberger. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701–460 391 och Carin Mossberger 0701–460 390.