Vikarierande Affärsrådgivare

Almi erbjuder finansiering, rådgivning och riskkapital. Vårt uppdrag är att med kompetens, kapital och nätverk öka möjligheterna för företag i Halland att växa. Vi är 11 medarbetare i Halland och har kontor på Slottsmöllan i Halmstad. Almis kunder finns över hela länet, så arbetet kräver resande inom länet. Vi arbetar med företag i alla skeden, från sådd- och nyföretagarfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Varje år har vi i Halland ca 800 unika kunder och våra kunder finns i många olika branscher. Almi ägs av statliga Almi Företagspartner AB samt Region Halland. Almis vision är att investera i framtida tillväxt. Målet är fler att innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. För mer information om Almi se: www.almi.se

Med placering i Halmstad söker vi nu en Vikarie inom tillväxtrådgivning

Vill du arbeta i ett flexibelt företag, i en omväxlande roll och med det spännande uppdraget att utveckla näringslivet i Halland? Då ska du söka tjänsten som affärsutvecklare av tillväxtföretag nu. Almis övergripande mål är att fler innovativa idéer når marknaden framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt.

På Almi brinner vi för att utveckla företag. Vi är en partner med bredd som erbjuder våra kunder rådgivning, lån och riskkapital. Tjänsten innebär en vidare satsning på rådgivning till företag som vill arbeta med hållbar tillväxt.

Dina arbetsuppgifter

På Almi arbetar du självständigt med stort ansvar för våra kunders framtida utveckling. Det är ett utåtriktat arbete som innebär kontakt med företagare inom olika branscher och olika målgrupper. Du genomför behovsanalyser för att identifiera kundens behov och matchar det sedan med rätt erbjudande inom Almis portfölj.

Affärsutvecklaren är en resurs för ägare/VD som vill utveckla sitt befintliga företag. Du analyserar affärsidéer och är bollplank, du arbetar med tillväxtrådgivning i unika bolag, och du driver projekt och program där du även aktivt medverkar. Du söker aktivt nya kunder som har tillväxtpotential och vill expandera på både en nationell och internationell marknad. Rollen innebär både att driva tillväxtprocesser i befintliga bolag, mentorprogram och styrelseutbildning.

Arbetet är mestadels självständigt, men du jobbar nära andra affärsutvecklare med olika spetskompetens, så som innovation, nyföretagande och finansiering. Vi är en tight grupp, så hjälp finns alltid att få via kollegor eller externa resurser.

Din profil

Vi tror du har en akademisk utbildning men det är inget krav. Har du erfarenhet från att driva små eller medelstora företag som haft en snabb och kraftig expansion är det en fördel. En bakgrund som eget företag är en fördel. Erfarenhet att leda, driva och genomföra projekt är också ett plus.

Vi söker dig som brinner för att utveckla regionens företag och vill prova något nytt under en begränsad period. Kanske är du mellan jobb eller jobbar med interims uppdrag idag. Tjänsten är ett föräldravikariat över 16-18 månader.

Som person är du operativ, driven, resultatinriktad med ett genuint intresse av att arbeta med och entusiasmera människor. Du har förståelse för företagares villkor, är en god lyssnare, är prestigelös, har hög integritet och stimuleras av att se andra lyckas.

Du har erfarenhet av att skapa goda relationer i och utanför organisationer och stimuleras av en verksamhet med stark regional förankring, många intressenter och medfinansiärer. Du motiveras av det offentliga och marknadskompletterande uppdraget som Almi har och kan vara representativ för Almis hela verksamhet vad gäller uppdrag och värderingar.

Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval sker löpande. Frågor kring tjänsten besvaras av Andreas Nilsson 0701-460 391 eller Carin Mossberger 0701-460 390.

Intervjuer kommer hållas i mitten av Augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!